Slaatje van gegrilde paprika, geitenkaas en raketsla

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Gril en pel de paprika’s en snijd ze vervolgens in reepjes. Meng deze met de raketsla en voeg er een beetje olijfolie ...
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Salade 4 personen

Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schik de frisée/krulsla op 4 borden en overstrooi met de gedroogde tomaatjes. Snijd de mozzarella in schijfjes ...
Ingrediënten: zongedroogde tomaat, artisjok op olie, buffelmozarella, krulsla, balsamicoazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Salade 4 personen

Frisse tartaar van roze tonijn met komkommer, groene appel en koriander

Jeroen De Pauw - De Perfecte Keuken

Snij een prei in heel dunne julienne en laat hem even staan in ijswater in de koelkast (zo wordt hij heel krokant ...
Ingrediënten: prei, tonijn filet, komkommer, groene appel, koriander
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met tartaar en avocado

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Maak een marinade met limoen, olijfolie, dille en honing en laat ...
Ingrediënten: groene appel, avocado, sint-jakobsvruchten (zoveel naar keuze), limoen, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Herfstslaatje met spek en rijst

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Hak de sjalotten en stoof er een van in wat olijfolie voeg er de rijst aan toe, doorroer en bevochtig met het water ...
Ingrediënten: gewone rijst, wilde champignons, sjalotjes, water, kippenbouillon
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Gegrilde makreel met salade van gemarineerde tomaat, pepermunt en zwarte peper

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Versnijd de tomaten in fijne schijfjes en leg ze in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie, flink wat gemalen ...
Ingrediënten: tomaten, makreelfilets, pepermunt, basilicum, venkelzaadjes
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Salade van witte kool en peer

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de witte kool heel fijn. Meng de grenadine, de azijn, de olijfolie en de rozemarijn en meng dit met de ...
Ingrediënten: grenadine, geschaafde amandelen, blauwe kaas, vaste peren, frambozenazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Ganda ham met asperges, geitenkaas en gevulde Nicola aardappelen

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de asperges beetgaar. Snijd ze in kleine stukken en hou de punten bij. ...
Ingrediënten: Ganda ham, geitenkaas, asperges, tomaat, ui
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Kropsla met tuinkruiden, ei, hamblokjes en mosterdvinaigrette

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de mosterd, het ei, het water, de azijn, de room en olie. Mix tot een vinaigrette met de staafmixer. ...
Ingrediënten: kropsla met tuinkruiden, gekookte eieren, mosterd, water, witte wijnazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Salade 4 personen

Jonge sla met kruidenkaas en barbecuespek

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Bak de pijnboompitjes goudbruin in een antikleefpan. Mix 1 eetlepel lookkruiden met de zachte kaas. ...
Ingrediënten: jonge sla, barbecuespek (dunne plakjes), pijnboompitten, zachte kaas (geitenkaas of Philadelphia), olie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen