Fideuà

Ingrediënten

Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met een ui fijn te snijden.

  2. Kuis de mini-inktvisjes (kleine inktvisjes met de kleine tenktakels nog aan) en spoel ze goed af.

  3. Snij de kipfilet in smalle reepjes en pocheer ze in kippenfond, laat uitlekken.

  4. Blancheer een tomaat, pel ze, ontpit ze, snij in brunoise en zet opzij. Snij de stelen van groene asperges in schijfjes en hou de toppen apart.

  5. Fruit de ui samen met de aspergeschijfjes en knoflook aan in wat olijfolie en voeg hier een half handvol fijngesneden peterseliestelen aan toe.

  6. Voeg hier de fideua pasta aan toe en vul aan met gelijke delen kippen- en visbouillon volgens het principe van risotto, je vult pas aan met vocht als de pasta het aanwezige vocht heeft opgenomen. Neem ondertussen wat sluimererwten, snij ze schuin half door en voeg toe aan de fideuapasta.

  7. Breng verder op smaak met peper en zout, gerookt paprikapoeder, een beetje cayennepeper en wat citroensap en roer goed door. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, voeg je er de brunoise van tomaat aan toe, samen met de fijngesneden peterselie.

  8. Bak ondertussen de gepocheerde kippenreepjes goudbruin. Bak de toppen van de groene asperges aan in wat boter maar zorg ervoor dat ze nog krokant blijven.

  9. Kruid de vis met peper en zout, wat citroenzeste en bak ook deze aan in wat boter aan. Aroseer de vis met de boter zodat deze niet uitdroogt. Kuis de mini-inktvisjes en bak ze kort aan in een hete pan met wat boter, wat fijngesnipperde look en peterselie.

  10. Laat de fideua wat verder aanbakken zodat je een krokant onderlaagje krijgt, schep wat van de fideuapasta op een bord, leg er de kippenreepjes op samen met de ibericoham, de gebakken vis en de inktvisjes en eindig met de aspergetoppen. Druppel er nog wat van de olie over waarin je de kip en de inktvisjes hebt gebakken.

5
Average: 5 (1 vote)

Dit is een gerecht van Bram Bonamie