Amaranth chiapap met ontbijtyoghurt en gebakken mango

Ingrediënten

Voor de milkshake

Voor de amaranth-chiapap

  • 100 g amaranth
  • 50 g chiazaad
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 450 ml water

voor de gebakken mango

voor de afwerking

  • 2 el agave of honing
  • kokosschilfers
  • kaneel

Veronique Leysen houdt van alle soorten superfoods. Dit powerontbijt wordt gemaakt met amaranth, een graan, dat je vindt in biowinkels. In plaats van een rijstpap wordt het dus een amaranth-chiapap met gebakken mango en yoghurt. Lekker en voedzaam.

Als extraatje: een yoghurt-watermeloenmilkshake.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de milkshake: doe alles behalve de kardemom en watermeloen in een blender. Mix fijn.

  2. Snij de watermeloen in stukjes. Steek op een prikker of een vork en doe in een glas. Giet er de milkshake op. Werk af met kardemompoeder.

  3. Voor de amaranth-chiapap: Week de amaranth 30 minuten in water. Breng daarna aan de kook. Laat kort opkoken, verlaag het vuur en laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Laat vervolgens 5 minuten rusten.

  4. Meng het chiazaad met de melk. Meng dit nu met de amaranth. Voeg eventueel extra amandelmelk toe, afhankelijk van hoe dik je het wil.

  5. Voor de mango: schil en snij de mango in stukjes. Zorg dat de pan goed warm is en verhit de kokosolie. Bak de mango kort en krachtig. Kruid met kaneel.

  6. Afwerking: doe de pap in mooie kommetjes. Verdeel er de gebakken mango over. Werk af met kokosschilfers, agave of honing en kaneel.

0
Nog geen stemmen