Glutenvrije granola met zelfgedroogd fruit
Ingrediënten
-
evt. vers fruit
Voor de granola
-
100 g sesamzaad
-
100 g gebroken lijnzaad
-
100 g boekweitgranen
-
100 g gepelde amandelen
-
100 g pistachenoten
-
50 g rijstvlokken
-
50 g kokosrasp
voor het fruit
voor de thee
-
gojibessen
Bereiding
Voor de granola: Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel alle ingrediënten behalve de kokos over de bakplaat.
Zet in de oven en rooster een vijftal minuten in de oven. Roer af en toe om.
Doe er de laatste minuut de kokos bij. Let op dat die niet verbrandt.
Haal uit de oven, laat afkoelen en bewaar in een pot.
Voor het fruit: schil het fruit. Snij de onderkant van de appel, zodat hij kan recht staan. Haal het klokhuis uit met een appelboor. Snij in flinterdunne plakjes. Snij al het andere fruit ongeveer even dik.
Verwarm een oven voor op 90°C. Verdeel het fruit over de bakplaat met bakpapier. Zorg dat het niet op elkaar ligt. Droog minstens twee uur in de voorverwarmde oven.
Afwerking: doe de granola in een kom. Werk af met (kokos)yoghurt, gedroogd fruit, wat takjes munt en eventueel wat vers fruit.
Voor de thee: zet thee. Doe wat extra gojibessen in het water.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be