Kokosbeignets met mangocoulis en zure room
Ingrediënten
-
bloemsuiker
voor de kokosbeignets
-
1 ei
-
2 el honing
-
20 g ricotta
-
240 ml kokosmelk
-
100 g speltbloem
-
1 el bakpoeder
-
1 snuifje zout
-
3 el geraspte kokospoeder
-
75 g kokosschilfers
-
1 tl kardemompoeder
voor de mangocoulis
Voor de zure room
Bereiding
Voor de beignets: meng de droge ingrediënten (speltbloem, bakpoeder, zout, kokosschilfers en kokosrasp).
Voeg ook wat kardemompoeder toe. Snij een vanillestokje open en voeg het merg toe. De stok kan je in je suikerpot steken voor homemade vanillesuiker.
Meng verder met honing, ricotta, kokosmelk en ei. Roer goed onder elkaar tot een mooi en homogeen beslag. Zet opzij en laat rusten in de koelkast.
Verhit de friteuse op 170°C. Schep met een ijslepel beslag en doe in de hete friteuse. Bak beetje per beetje en zeker niet te veel in één keer. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met bloemsuiker.
Voor de mangocoulis: Schil de mango. Snij het vruchtvlees in stukjes. Doe in een blender met citroensap. Mix fijn.
Voor de zure room: klop los met een beetje kokosmelk. Doe in een spuitzakje.
Afwerking: giet wat coulis in een diep bord. Spuit dotjes zure room rondom het bord. Vorm met een tandenstoker tot hartjes. Plaats er de kokosbeignets op. Werk af met bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be