Vegetarische speltwrap met falafel

Ingrediënten

Op woensdag kookt Sofie altijd met kinderen. Deze keer maakte ze een vegetarische wrap van speltbloem. Het gerecht is gezond, eenvoudig en uiteraard lekker.

TIp: neem lauw water

Tip: Heb je geen zelfrijzende bloem, dan kan je dit vervangen door gewone bloem en 8 g bakpoeder.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng de speltbloem met de zelfrijzende bloem, de boter en lauw water. Voeg eventueel nog 4 el water toe. Kneed tot een mooie bol. Bedek met folie en laat rusten.

  2. Schil (eventueel) en rasp de wortelen. 

  3. Bak de falafel balletjes in een pan met olie. Laat ze mooi kleuren. 

  4. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Snij de kool fijn. Hak de dille fijn. Meng onder elkaar met wat peper en zout. Voeg de kefir yoghurt toe. 

  5. Snij de deegbal in stukjes. Druk plat en rol fijn uit. Indien kleverig, strooi dan wat bloem op het werkblad. Rol verder uit. Bak de wraps in een pan. 

  6. Leg wat falafel, wortel, rucola en kool met dille op een wrap. Rol dicht! Smakelijk!

0
Nog geen stemmen