Zadenbrood met geitenkaas en geparfumeerd water
Ingrediënten
voor het zadenbrood
-
360 g amandelpoeder
-
240 g pompoenpitten (gepeld)
-
240 g zonnebloempitten
-
120 g chiazaad
-
120 g sesamzaad
-
1 tl zeezout
-
2 el olijfolie (Extra Virgin)
-
120 g lijnzaad
-
5 eieren
voor de geitenkaas
-
peper
-
zout
-
een paar takjes dragon
-
1 sjalot
-
½ bot dille
-
½ bot krulpeterselie
-
1 scheutje olijfolie
voor de garnituur
voor het vruchtenwater
-
1 komkommer
-
1 citroen
-
1 handvol munt
-
water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voor het zadenbrood: meng alles voor het brood met een spatel of vlinderhaak. Zorg dat alles mooi gemengd is.
Bedek de bakvorm met bakpapier. Vul de bakvorm met het zadenmengsel. Druk goed aan. Rond af zoals een brood.
Bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voor de geitenkaas: plet de geitenkaasjes met de fijngesneden kruiden, fijngesnipperde sjalot, een likje olijfolie, peper en zout.
Snij het brood met een kartelmes. Beleg met geitenkaas, schijfjes peer en waterkers. Smakelijk!
Voor het geparfumeerd water: snij een komkommer in stukken. Snij een citroen in schijfjes. Doe de komkommer, citroen en munt in een karaf. Giet er het water op en laat trekken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be