Tarbot met fijne groentjes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel groene selder
  • 4 langoustines
  • 2 dl room
  • 8 witte Mechelse asperges
  • 4 krielaardappelen
  • 4 stengels lente-ui
  • 2 kleine tomaten
  • 50 gr boter
  • 50 gr paneermeel
  • 1 stengel prei
  • 2 wortels
  • 2 dl witte wijn
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 200 gr lamsoor
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kuis de wortelen en prei en snij in cilindervormpjes. Stoom gaar. Snij ui, wortelen en selder in grove stukken (mirepoix).

  2. Snij kop en scharen van de langoustines en stoof aan in hete olijfolie voor de saus. Voeg de mirepoix toe en laat rustig verder stoven.

  3. Schil de asperges en snij ze in schuine stukken van 3 cm. Schil de aardappelen niet, maar snij ze in kubusjes. Snij de lente-ui even lang als de asperges. Blancheer één voor één in kokend gezouten water tot beetgaar. Laat uitlekken en kruid af met peper en zout.

  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snij in fijne brunoise. Maak een panade door een goede klont boter te mengen met het paneermeel en de tomatenbrunoise. Snij de tarbot in porties (2 per persoon) en kruid met peper en zout. Maak je handen nat en paneer met de panade. Leg de vis in een pan en giet er de witte wijn bij. Laat zachtjes garen.

  5. Voeg de room toe aan de saus en breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.

  6. Doe boter in een pannetje en stoof de aardappel, asperges, lente-ui en kerstomaatjes.

  7. Stoof het lamsoor kort in boter.

  8. Passeer de saus door een fijne zeef.

  9. Dresseren: Neem een langwerpig bord en schik 2 hoopjes lamsoor aan beide kanten. Leg hierop de tarbot. Schik de groentjes ertussen en werk af met een takje basilicum of shiso.

0
Nog geen stemmen