Moambe met kip
Ingrediënten
-
1 grote kip
-
peper en zout
-
1 ui
-
4 teentjes look
-
3 tomaten
-
1 blik moambe
-
1 takje tijm
-
1½ el kippenbouillonpoeder
-
2 pijpajuinen
-
rijst
Bereiding
Snij de kip in stukken en kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in een stoofpot. Bak de kip stevig aan tot ze langs alle kanten mooi bruin kleurt.
Snij de ui en look in grove stukken. Ontpit de tomaten en snij ze in stukken. Voeg de tomaten, ui en look met de fijngesnede chilipepers bij de kip.
Blus met water en kippenbouillon. Voeg de moambe erbij en breng op smaak met laurier en tijm. Laat gedurende 1 ½ u sudderen op een zacht vuurtje. Kook de rijst gaar
Stoof de spinazie aan met een gehakt teentje look. Hak de pijpajuinen fijn. Serveer de moambe met de rijst, spinazie en bestrooi met de versneden pijpajuin.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be