Tempura van Zeeuwse mosselen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans
Glutenvrij
Hapje

Bereiding

  1. Los de gist op in het lauwe water. Meng met bloem, zout en suiker. Laat gedurende 40 minuten rijzen en klop dan weer plat. Voeg eventueel wat water toe.

  2. Kook de mosselen kort in water, juist tot ze opengaan.

  3. Maak de sojamayonaise met eigelen, wasabi, zonnebloemolie, sesamolie, rijstazijn, limoenen sojasaus en werk deze af zoals een klassieke mayonaise.

  4. Haal de mosselen door het tempuradeeg en frituur kort op 190 °. Direct krokant serveren met de sojamayonaise. (Dit gerecht is glutenvrij)

5
Average: 5 (1 vote)

Spier, Chenin Blanc Signature 2011 (Western Cape, Z-A)

Mafribel, €8,50
Moderne, 100% pure Chenin-cuvée, vol peer, witte perzik , Jona gold en frisse citrus. Vet en rond. Minerale afdronk.