Lekkere petitfours

Ingrediënten

Tomaat met rozepompelmoessalsa

Trio van chocolademousse

Mojito shots

Chocoladetaartjes met popping candy

Taartjes met seizoenbessen

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr verse seizoensbessen
  • 30 minitaartbodems van zoet kruimeldeeg
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Tomaat met rozepompelmoessalsa: 1. Was de tomaten en leg ze in een bakplaat. Bestrooi ze met suiker, giet er de balsamicoazijn over en meng alles goed, zodat alle tomaten een gelijkmatig laagje krijgen. Zet in een oven van 180°C en bak in 20 minuten gaar. Voor de salsa: schil de pompelmoes en snij hem in kleine stukjes. Doe ze in een kom en voeg de gehakte munt toe. Als de tomaten gaar zijn, neem je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Zet ze bij voorkeur in de koelkast, zodat ze goed koud worden. Om het lepelhapje te maken: leg een kerstomaatje op een lepel naar keuze, bestrooi met een klein beetje zout en schep er een theelepel van de pompelmoessalsa over.

  2. Trio van chocolademousse: Doe elke chocoladesoort in een aparte kom. Verhit de room zachtjes en giet dan telkens 200 ml over elke kom met chocolade. Roer in elke kom tot de hete room de chocolade heeft opgelost. Zodra de hete room en de chocolade goed vermengd zijn, spatel je 200 ml opgeklopte room onder elk mengsel om een mousse te vormen. Dek de melkchocolade- en de wittechocolademousse af en plaats in de koelkast. Doe de purechocolademousse in een spuitzak en spuit elk borrelglaasje voor een derde vol. Zet alle glaasjes in de koelkast en laat ze een uur opstijven. Spuit daarna de melkchocolademousse in de glaasjes en zet opnieuw in de koelkast tot ook tot deze laag opgesteven is. Eindig met de witte chocolademousse.

  3. Mojito shots: Verwijder de blaadjes van een klein bosje verse munt en stamp ze samen met de vanillesuiker fijn in een vijzel. Verhit de geweekte gelatine met het water in een pan tot de gelatine is opgelost. Laat een beetje afkoelen en giet de gelatine dan in een kom. Voeg het limoensap, de rum en het fijngestampte munt-suikermengsel toe. Roer goed en spatel er dan de opgeklopte room onder. Giet het mengsel in de borrelglaasjes en strooi er wat geraspte limoenschil over. Zet ongeveer een uur in de koelkast tot de mojito shots opgesteven zijn.

  4. Chocoladetaartjes met popping candy: Doe de room in een pan en verwarm. Roer er de chocolade onder en blijf roeren tot de chocolade helemaal is opgelost. Roer er de boter en vanillepasta onder en meng tot je een gladde, glanzende consistentie krijgt. Schep een halve theelepel frambozenjam in elk taartbodempje en spreid gelijkmatig open. Schep het chocolademengsel voorzichtig over de jam tot ongeveer 1,5 mm van de rand. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast. Versier elk taartje met frambozen en wat geroosterde amandelen en bestrooi ten slotte met wat popping candy!

  5. Taartjes met seizoenbessen: Schep in elke minitaartbodem 2 theelepels mascarpone. Bedek de mascarpone met een selectie van je favoriete seizoenbessen. Leg er flink wat bessen op, zodat de mascarpone helemaal bedekt is.

1
Average: 1 (1 vote)