Gewokte tuinbonen, ijs van tuinbonen, escabèche van zeeduivel

Ingrediënten

  • koolzaadolie
  • tapenade van tuinbonen (zie link recept onderaan)
  • viskruiden met zeewier en citroen
  • rucola
  • pijpajuin

ijspralines

  • 200 ml jus van gewassen tuinbonen
  • 200 ml suikersiroop
  • 75 gr appelazijn

escabèche

  • 1 dl limoensap
  • 1 dl appelazijn
  • 2 dl water
  • 4 geplette korianderzaadjes
  • gekneusde blaadjes citroengeranium
  • 500 gr zeeduivel
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal de tuinbonen uit de schil en kook ze beetgaar in kokend gezouten water, haal ze uit het kokende water en koel ze af in ijsgekoeld water. Haal het vliesje van de tuinbonen.

  2. Ijspralines: meng de ingrediënten en draai af in een ijsmachine.

  3. Escabèche: maak de zeeduivel schoon en snij in dunne plakken. Meng het limoensap, de azijn, het water, de korianderzaadjes en vier citroengeraniumblaadjes en laat de schoongemaakte zeeduivel hier 1 à 2 uur in marineren.

  4. Wok de tuinbonen en werk af met pijpajuin en rucola voor wat extra pit. Serveer met de escabèche van zeeduivel, de tapenade van het basisrecept en viskruiden en citroengeranium.

5

Average: 5 (1 stem)

Jacob’s Creek Shiraz Rosé 2011 (South Eastern Australia)

Carrefour €6,59

Typisch romige, vetrijpe Chardonnay, met impressies van flan caramel, fumé eik, vanille, gelevruchtensalade, perzik en meloen. Toasty.