Wortelcake met gepofte rijst
Ingrediënten
-
50 gr rijst, mediterraneo
-
100 gr bloem
-
100 gr gesmolten boter
-
100 gr eieren
-
50 gr suiker
-
2 wortelen, in blokjes gesneden, gegaard in sinaasappelsap (hou ook het loof bij van de wortels
-
koolzaadolie
-
kruidenzout
-
azijn
Bereiding
Maak een klassieke 4/4 door de gesmolten boter met de suiker en de eieren los te kloppen. Voeg de gezeefde bloem toe en meng voorzichtig onder elkaar.
Voeg de gegaarde wortelen toe. Meng hieronder de gepofte rijstkorrels gekruid met aardappelkruiden en doe dit alles in een kleine vormpjes. De gepofte rijst maak je door de rijst te poffen in hete frituurolie. Daarna wat afkruiden.
Bak in een voorverwarmde oven op 180° gaar in ongeveer 20 à 25 min.
Serveer met een kruidensalade: groen van de wortelen, kruidenzout, koolzaadolie en azijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be