Groeten uit: Kabeljauw met spinaziestoemp en kappertjes-beurre blanc saus

Ingrediënten

voor de stoemp

voor de vis

voor de beurre blanc

Vanavond neemt An Tuts ons terug naar 1976 met haar favoriete visgerecht. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Stoof de spinazie aan in boter. Kruid met peper en zout. 

  2. Kook de aardappelen en pastinaken gaar. 

  3. Voeg de spinazie toe en meng. 

  4. Doe er de melk bij en stamp tot een stoemp. 

  5. Breng op smaak met peterselie, peper, zout en nootmuskaat. 

  6. Bak de vis in de boter en kruid met peper en zout. 

  7. Doe de vis in een ovenschaal en leg er citroen en tijm op. 

  8. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. 

  9. Pel en snipper het sjalotje. Plet en snipper de knoflook. 

  10. Stoof de sjalot - en knoflook snippers aan in boter. 

  11. Voeg de tijm toe. 

  12. Doe er de witte wijn bij en laat inkoken. 

  13. Voeg de room en visfond toe en laat inkoken tot saus. 

  14. Werk af met citroensap, kappertjes en peterselie. 

  15. Serveer de vis met de stoemp en kappertjes beurre blanc 

0
Nog geen stemmen

Groeten uit

In Groeten uit keren we terug naar het jaar waarin de gast 12 jaar was. Wij gingen aan de slag met hun favoriete gerechten van toen. 

 

Ontdek alle recepten hier.

Bekijk hier de volledige afleveringen.