Groeten uit: Kabeljauw met spinaziestoemp en kappertjes-beurre blanc saus
Ingrediënten
voor de stoemp
-
een handvol spinazie
-
nootmuskaat
-
versgemalen peper
voor de vis
-
boter
-
versgemalen peper
voor de beurre blanc
-
witte wijn
-
2 el zure room
-
visfond
Bereiding
Stoof de spinazie aan in boter. Kruid met peper en zout.
Kook de aardappelen en pastinaken gaar.
Voeg de spinazie toe en meng.
Doe er de melk bij en stamp tot een stoemp.
Breng op smaak met peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
Bak de vis in de boter en kruid met peper en zout.
Doe de vis in een ovenschaal en leg er citroen en tijm op.
Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
Pel en snipper het sjalotje. Plet en snipper de knoflook.
Stoof de sjalot - en knoflook snippers aan in boter.
Voeg de tijm toe.
Doe er de witte wijn bij en laat inkoken.
Voeg de room en visfond toe en laat inkoken tot saus.
Werk af met citroensap, kappertjes en peterselie.
Serveer de vis met de stoemp en kappertjes beurre blanc
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be