Kippenvleugels
Ingrediënten
-
400 gram kippenvleugels
-
1/4 witte kool
-
1/4 ijsbergsla
-
2 wortels
-
een takje groene selder
-
10 kerstomaten
-
bladpeterselie
-
witte wijnazijn
-
1 teentje look
-
ciderazijn
-
hotsauce
Bereiding
Snijd de kippenvleugels in twee.
Kruid ze met peper, zout en voeg bakpoeder toe.
Leg ze 30min in de oven op 200°C.
Rasp een halve komkommer.
Rasp een teen look en voeg toe.
Voeg zout toe en laat het vocht uit de groenten komen.
Snijd wortel, selder, komkommer, kool, sla en peterselie fijn.
Hak alles met twee messen en kruid met peper en zout.
Voeg olijfolie en witte wijnazijn toe.
Werk af met zure room.
Zet een bodem ciderazijn op het vuur.
Voeg 1el honing toe.
Voeg hotsauce toe en laat 5min inkoken.
Meng de uitgelekte look en komkommer met 2el volle yoghurt.
Kruid met peper en werk af met zeste van citroen.
Doe de hotsauce bij de kippenvleugels.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be