Gentse kop van aardbeien, citrusvruchten en banaan

Ingrediënten

Gevorderde
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Snijd de pompelmoes en sinaasappel à vif. Plaats de partjes op een propere, droge handdoek. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Kook de siroop op en meng met de passievruchtencoulis met de pitjes. Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij, roer er de citrus onder. Pel de bananen en kuis de aardbeien op. Doe nu de fruitsoorten in een plastic doosje met folie, te beginnen met de pompelmoes en sinaasappel. Doe er als laatste de siroop over en plaats in het vriesvak (zeker 15 minuten). Snijd met een scherp mes een fijne plak terrine.

  2. Voor de coulis, ontdoe de aardbeien van 't steeltje en snijd in 4 stukken. Pel de mango en snijd in grote stukken. Maak de suikersiroop en kook beide vruchten apart. Mix beide coulis en zeef. Doe in een spuittube.

  3. Kook water en suiker op, mix nadien met enkele blaadjes munt en het sap van 1 citroen en sinaasappels.

  4. Steek de bolletjes uit met een Parisiennelepel.

  5. Voor de marinade van rode vruchten, ontdoe de aardbeien van 't steeltje en snijd in 4 of 6. Meng met de passievruchtensiroop en wat citroensuikersiroop.

  6. Voor de geconfijte citroen, haal de zeste van de citroen, snijd fijn en blancheer 3 keer in water. Kook in met een suikersiroopje

  7. Om het gerecht af te werken leg je eerst de plak terrine in het midden van een bord. Daarna leg je de rode vruchten, eerst aardbei, dan framboos en bosaardbei+ mangobolletjes (volume) er op. Afwerken met de gele en rode stipjes. Garnituur erop, granité en muntpluksels. Voor de finishing touch kan je er citroenzeste op doen.

0
Nog geen stemmen

Marc Coucke

Dit is een recept van Marc Coucke uit de finale van MasterChef 2012.