Mijn Pop-uprestaurant 2016!: ceviche van zeebaars met avocado van Jalapeno Loco

Ingrediënten

Voor de tijgermelkbasis

  • 100 g ui (grof gehakt)
  • 2 tenen look (gepeld)
  • 3 cm verse gember (geschild)
  • 2 el fijn zeezout
  • 1 tl suiker
  • 100 g korianderwortels

Voor de tijgermelk

  • 1½ dl limoensap
  • 4 el tijgermelkbasis
  • 30 g verse filet van een witte vis
  • 200 g ijsblokjes
  • 1 tl aji limopeper of ingelegde jalapenopeper
  • fijn zeezout

voor de gemarineerde vis

  • 100 g zeebaars
  • 1 rode ui
  • 3 el limoensap
  • 2 el koriander (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  • 1 el gemixte gele peper
  • 2 el tijgermelk

voor de ceviche per persoon

  • 1 el kruidenolie van peterselie en koriander
  • verse koriander
  • een paar stukjes maïs
  • een paar korrels gepofte maïs
  • 1 posteleinbloem
  • 100 g gemarineerde zeebaars

Toegegeven, de ingrediënten vind je niet zo gemakkelijk. Een Spaanse of Mexicaanse winkel in een grootstad zal je al aardig op weg helpen. Toch loont het de moeite om eens te proberen. Het is niet toevallig één van de populairste gerechen van op de menukaart van Willem en Miette. 

Opmerking: ze gebruiken een zuid-Amerikaanse versie van maïs, maar je kan het ook met gewone maïs. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Zuid-Amerikaans

Bereiding

  1. Voor de basis van de tijgermelk: Doe alle ingrediënten behalve korianderswortels in een blender. Pureer.

  2. Voeg de wortels toe. Marineer 1 uur in de koelkast. Verwijder daarna de wortels. Dek goed af en bewaar in de koelkast tot je de tijgermelk gaat maken.

  3. Voor de tijgermelk: doe limoensap, tijgermelkbasis, vis en ijsblokjes in een blender. Mix 1 minuut. Haal door een fijne zeef. Voeg peper en zout toe. Dek af en zet voor gebruik 5 minuten in de koelkast.

  4. Meng de stukjes zeebaars met alle ingrediënten. Laat vijf minuten marineren.

  5. Voor de vinaigrette: mix peterselie met koriander en olijfolie. Haal door een zeef.

  6. Zorg voor een koud bord. Lepel de gemarineerde zeebaars in een bord. Werk af met ui, koriander, stukjes maïs, de vinaigrette, de bloem, de stukjes avocado en de gepofte maïs. Serveer.

0
Nog geen stemmen

Jalapeno Loco

Dit is een gerechtje van Jalapeno Loco. 

 

Reserveren bij Willem en Miette?

Volg ze ook op Facebook.