Mijn Pop-uprestaurant 2016: overheerlijk ontbijtplankje van Caroline en Gillian

Ingrediënten

  • 1 zuurdesembrood
  • enkele vijgen, bessen, abrikozen, ...

voor de chococrumble

  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 90 g margarine
  • 1 mespunt fleur de sel
  • 2 el cacao
  • 100 g rijstmeel

voor de frambozenconfituur

voor de peren- en vijgenconfituur

voor de vegan choco

  • 330 g hazelnootpasta
  • 80 g vegan chocolade
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 3 el cacaopoeder (raw, ongezoet)
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt chiliflakes

Caroline en Gillian kiezen met hun pop-up voor gezond en veggie. Hun ontbijtbordje "zoete gedachte" is de ideale manier om wakker te worden.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Voor de vegan choco: smelt de vegan chocolade in de warme amandelmelk. Meng die met de hazelnootpasta, de honing of agavesiroop, cacaopoeder, een mespunt zout en voor wie wil een mespunt chiliflakes.

  2. Voor de peren- en vijgenconfituur: snij de vijgen en peren in stukjes. Stoof ze aan en breng aan de kook met de kokosbloesemsuiker. Laat 4 à 5 minuten doorkoken en voeg op het laatste de geroosterde pijnboompitten toe. Giet in een steriele potjes. Sluit goed af. Draai even om en keer terug om.

  3. Voor de frambozen- en chiliconfituur: was de basilicum. Snij de frambozen in stukjes. Doe ze in een kookpot met de takjes basilicum en de suiker. Laat 4 à 5 minuten opkoken. Voeg op het einde chilipeper toe. Doe in steriele potjes. Sluit af. Draai om en keer terug om. Rooster wat pistachenootjes en strooi die over de confituur als je ze serveert.

  4. Voor de chocoladecrumble: meng het amandelpoeder met de suiker, cacao, de margarine en het zout tot een zanderige massa. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of tot de massa krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Rooster de hazelnoten in een droge pan. Laat afkoelen op een bord.

  6. Afwerking: plaats de potjes met de confituur en choco op een plankje. Lepel er wat van de crumble, vijgen, abrikozen, hazelnoten en rode bessen bij. Serveer met zuurdesembrood. 

  7. Extra tip: serveer er deze healthy chocoladesmoothie bij!

0

Nog geen stemmen

Bikke & Smooz

Dit is een gerecht van Caroline en Gillian van Bikke & Smooz. 

Inspiratie voor dit gerecht kwam van Nicolas Decloedt. 

 

Reserveren of meer info?

Volg ze ook op Facebook.