Aardappel-ui taart met Zwitserse raclette en grisonvlees
Ingrediënten
-
1 el olijfolie
-
2 uien in partjes
-
1 tl gehakte rozemarijn
-
100 g Zwitserse Raclette
-
versgemalen peper
-
grisonvlees
voor het kruimeldeeg
-
250 g bloem
-
125 g boter in vlokjes
-
1 snuifje zout
-
1 eidooier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak het kruimeldeeg: kneed de bloem met de boter, het zout en de eidooier tot een glad deeg.
Vorm tot een bal, rol in huishoudfolie en zet 30 minuten koel.
Bak de uien 5 minuten goudbruin in de olijfolie. Laat uitlekken.
Rol het deeg uit tot een lange rechthoekige lap van 1/2 cm.
Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de uien over het deeg tot 2 cm van de randen en bedek met een laag aardappelplakjes.
Bestrooi met rozemarijn, zout en peper.
Bak 20 minuten in de oven.
Verdeel de plakken Zwitserse raclette over de taart en zet nog 5 minuten in de oven.
Snij de taart in porties en garneer met grisonvlees.
Tip: serveer met een salade van veldsla en witloof met mosterdvinaigrette.
Vervang het kruimeldeeg eens door kant-en-klaar bladerdeeg.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be