Gratin van quinoa en groenten met Emmentaler AOP

Ingrediënten

Koude winterdagen vragen om ovenschotels met een krokant korstje. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd warm. 

  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Stoom de wortelen, prei, broccoli en bloemkool 3 minuten. 

  4. Verwarm de oven voor op 200°C. 

  5. Beboter de zijkanten en bodem van een ovenschaal met de rest van de olie. 

  6. Meng de quinoa met de helft van de geraspte kaas en groenten. 

  7. Bestrooi met de rest van de Emmentaler en gratineer 15 minuten in de oven. 

  8. Tip: heerlijk met huisgemaakte tomatensaus. 

0
Nog geen stemmen