Bouillon van aardappel met een gepocheerd eitje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Aardappelen koken met de pel in kippenbouillon met tijm, look en enkele peperbollen tot ze gaar zijn. Aardappelen pellen en door een zeef wrijven. Kippenbouillon toevoegen (begin met ½ l en bepaal zelf hoe de dikte van de bouillon moet zijn). Afkruiden met peper en zout.

  2. Eitjes pocheren : breng ruim water met azijn in een kookpot. Breek elk eitje in een tas. Als het water op het kookpunt komt, breng je de tas onder water en giet het eitje uit. 2 minuten koken en met een schuimspaan uithalen en op een droge handdoek leggen. Deze handeling kan vooraf gebeuren. Eitjes kunnen opgewarmd worden door ze even(10 sec) terug in kokend water te leggen

  3. Serveer de bouillon in een diep bord, leg er bovenop het gepocheerd eitje en werk af met wat gebakken spek.

0
Nog geen stemmen