Couscous uit Tanger met zeevruchten

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • 2 paprikasaus of pikante pepersaus
  • ½ th lepel ras el hanout
  • 1 th lepel zachte paprikapoeder
  • 2 stengels selder
  • ½ dl olijfolie
  • ½ bot bladpeterselie
  • ½ bot koriander
  • 2 teentje look
  • 2 limoenen (sap)
  • 250 gr gamba's
  • 500 gr volledige pijlinktvissen
  • 500 gr mosselen
  • 500 gr couscous (middelgrote korrel)
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bereid de couscous.

  2. Maak de mosselen en de pijlinktvissen schoon indien nodig. Giet 1/2 liter kokend water in een kookpot. Doe de mosselen, de pijlinktvissen en de gamba’s hierin. Voeg het limoensap en zout toe. Dek af en laat enkele minuten (maximum 5) koken. Schud tot de mosselen zich openen. Giet af, maar bewaar het kookvocht.

  3. Pel de knoflookteentjes en snipper fijn. Hak de koriander en de bladpeterselie fijn. Bak de knoflook, de koriander en de bladpeterselie in een flinke bodem olijfolie. Snijd de blaadjes van de selderij fijn en voeg toe. Haal van het vuur en roer de bloem erbij. Let erop dat er geen klonters zijn. Voeg een scheutje kookvocht van de zeevruchten toe. Zet terug op het vuur en voeg beetje bij beetje al het kookvocht toe. Kruid de saus met het zachte paprikapoeder, de ras el hanout, peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  4. Als je klaar bent om alles op te dienen, doe dan de zeevruchten en de paprikasaus erbij en laat even doorwarmen. Schep de couscous in de borden en doe de marka (saus) van zeevruchten over de couscous. Werk af met de stengels selderij.

0
Nog geen stemmen

Vrijdag Couscousdag

Auteur:
Rachida Ahali
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002240317