Rundertajine

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng al je kruiden (zeezout, ras al hanout, komijn, kaneel, gember en zoete paprika) samen in een kleine kom. Doe het rundvlees in een grote kom en kneed je kruidenmengeling er goed in, wikkel het dan in huishoudfolie en laat het enkele uurtjes rusten in de koelkast – een nachtje is ideaal. Zo kan het vlees de smaak van de kruiden goed opnemen.

  2. Als je klaar bent om te koken, warm dan een royale scheut olijfolie op in een tajine of een stoofpan en bak het vlees gedurende 5 minuutjes op een middelhoog vuur. Voeg er je gesneden ui en korianderstengels aan toe en laat nog eens 5 minuutjes bakken. Doe er de kikkererwten en tomatenblokjes bij, giet er ook 400 ml bouillon in en roer even. Breng het geheel aan de kook, zet er dan een deksel bovenop of dek het af met folie en laat het 1,5 uur rustig verder pruttelen op een klein vuurtje.

  3. Nu mag je er ook je pompoen, pruimen en de rest van de bouillon aan toevoegen. Roer er even voorzichtig in, zet het deksel er terug op en laat het nog eens 1,5 uur verder sudderen. Hou het wat in de gaten en giet er een scheutje water bij als het te droog begint te ogen.

  4. Als het tweede 1,5 uur voorbij is, neem dan het deksel eraf en controleer de vastheid. Als het iets te vloeibaar lijkt, laat het dan nog 5 à 10 minuutjes pruttelen zonder deksel. Het rundvlees moet intussen bijzonder mals zijn en in stukken uiteenvallen. Proef eens en kruid nog wat bij met een tweetal snuifjes zout. Strooi de korianderblaadjes uit over de tajine, samen met de geroosterde amandelvlokken. Zet de tajine zo op tafel met een grote kom lichtgekruide couscous erbij en aanvallen maar.

0
Nog geen stemmen