Dagen Zonder Vlees: pasta puttanesca
Ingrediënten
-
1 el olijfolie
-
1 rode ui
-
3 tenen look
-
200 g kerstomaatjes
-
50 g zwarte olijven (ontpit)
-
peper
-
1 handvol verse basilicum
-
zout
-
300 g pasta (bv. linguine)
voor de gefrituurde kappertjes
-
1 scheut olijfolie
-
2 el kappertjes
Bereiding
Voor de gefrituurde kappertjes: verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Frituur de kappertjes 1 à 2 minuten in de hete olie tot ze open gaan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de pasta: breng water met een snuif zout aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af. Hou 1 glas kookvocht bij.
Voor de saus: snij een rode ui fijn. Pel en snij de tenen look zeer fijn. Stoof glazig in een lepel olijfolie.
Snij een halve (of hele) rode chilipeper in ringetjes. Snij de kerstomaatjes in vier. Voeg beiden toe aan de ui en look en stoof aan.
Snij de olijven in twee en ontpit eventueel. Stoof mee aan met de rest van de groenten.
Kruid met fijngesneden basilicum, peper en zout.
Meng de gekookte pasta en een glas kookvocht onder de saus. Roer alles onder elkaar.
Afwerking: serveer de pasta met saus in een diep bord. Werk af met basilicum en de gefrituurde kappertjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be