-geen-

Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Dagen Zonder Vlees: risotto met bospaddenstoelen, truffelolie en hazelnoot

Ingrediënten

Risotto is een heerlijk gerecht. Het is feestelijk en toch past het ook tijdens de week. In deze vegetarische versie mis je helemaal geen vlees. Doe je mee aan Dagen Zonder Vlees, plan je af en toe iets vegetarisch in of ben je gewoon fan van risotto? Dan moet je dit recept zeker eens uitproberen.

Tip: liever toch een stukje vlees? Dan kan je het afwerken met een sneetje krokant gebakken spek. Je kan ook kippenbouillon gebruiken.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Snij de sjalot en look fijn. Hak de salie fijn. Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en hak de hazelnoten grof. Warm de groentebouillon op.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan. Borstel de paddenstoelen proper, trek in stukken en stoof ze aan in de pan. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

  3. Verhit olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot en look aan. Voeg de rijst toe en bak kort aan.

  4. Blus met een scheut witte wijn en laat de wijn inkoken. Roer goed.

  5. Zet het vuur zachter. Voeg een scheut bouillon toe. Roer tot het vocht bijna geabsorbeerd is. Voeg nu beetje per beetje bouillon toe en roer regelmatig. Herhaal dit tot de rijst gaar is. (Opmerking: afhankelijk van de rijst ga je alle bouillon wel of niet nodig hebben) Tip: reken op ongeveer 17 minuten.

  6. Voeg op het einde de noten, pijnboompitten, zure room, aangestoofde paddenstoelen, gemalen kaas en salie toe. Roer onder elkaar.

  7. Kruid af met een eetlepel truffelolie (of geraspte verse truffel), peper en zout. Werk af met schilfers Parmezaanse kaas. Serveer dadelijk.

0

Nog geen stemmen

Dagen Zonder Vlees

Af en toe wat minder vlees eten is goed voor het milieu. Van 10 februari tot 27 maart is er daarom Dagen Zonder Vlees. En VTM Koken doet mee. Veertig dagen lang besteden we extra aandacht aan gerechtjes zonder vlees. Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker hier eens.

 

Ontdek hier al onze veggie recepten.