Gegrilde lamsribbetjes met kruiden en aardappelsalade
Ingrediënten
-
2 el dragon (fijngehakt)
-
2 el kervel (fijngehakt)
-
2 el munt (fijngehakt)
-
1 teen look
-
5 el wittewijnazijn
-
2 kl mosterd
-
10 cl olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Kook of stoom de aardappelen met de schil, en let er daarbij op dat ze beetgaar blijven.
Giet de azijn ondertussen in een kom, voeg er de kruiden, de geperste look, de mosterd en de olie aan toe, breng op smaak met peper en zout en meng door elkaar. Houd 2/3 van de kruidenvinaigrette opzij en bestrijk de lamsribbetjes met de rest. Dek af met folie en laat rusten.
Laat de aardappelen uitlekken en wat afkoelen. Haal de schil eraf, snijd ze in halve schijfjes, leg ze op een schotel en bestrijk ze nu en dan met de apart gehouden vinaigrette. Laat 5 minuten rusten en meng voorzichtig.
Laat de lamsribbetjes ondertussen uitlekken en gril ze in een pan zonder vetstof of op de barbecue. Smeer ze daarbij in met de marinade.
Serveer de gegrilde lamsribbetjes met de lauwe aardappelsalade.
Tip: Voeg fijngesnipperde lente-uitjes toe aan de aardappelsalade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be