Boekweit blini’s met haring, komkommer en aardappelsalade

Ingrediënten

 • 2 gevulde haringen
 • peper en zout
 • enkele takjes dille
 • 100 g zure room

voor de blini's

voor de aardappelsalade

voor de kinderpannenkoeken

 • pannenkoekenbeslag
 • 1 el cacao
 • 2 spuitflessen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Russisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Begin met het blinibeslag. Weeg alle ingrediënten af. Meng de twee soorten bloem, het bakpoeder en het zout onder elkaar.

 2. Verkruimel de gist in de melk. Roer tot het opgelost is. Meng het eitje onder de melk en roer tot een homogene massa.

 3. Meng een paar lepels melk toe aan de bloem. Roer tot een papje zonder klonters. Voeg nu de rest van het melk toe. Tip: is het beslag te dik? Voeg dan nog een paar lepels melk toe. Zet opzij.

 4. Laat een halfuurtje rusten op kamertemperatuur tot de gist begint te werken en er belletjes verschijnen.

 5. Maak ondertussen de aardappelsalade. Stoom de aardappelen in de pel gaar (ongeveer 20 minuten afhankelijk van de grootte van de aardappelen). Pel ze en snij ze in kleine blokjes. Doe in een kom.

 6. Kook het eitje gaar in 12 minuten. Pel en snij fijn. Meng onder de aardappelen.

 7.  Snij de augurken in sneetjes en vervolgens in blokjes. Doe ook deze bij de aardappelen.

 8. Schil een halve komkommer. Snij in plakjes, reepjes en tenslotte in blokjes. Pel de rode ui, snij in blokjes. Meng de komkommer en ui onder de salade.

 9. Kruid de salade met peper en zout. Verfris met wat zeste en sap van een halve citroen. Hak dille fijn. Meng de dille en wat neutrale olie onder de salade. 

 10. Het beslag voor de blini's is ondertussen klaar. Verhit een pan en vet ze in met wat keukenpapier en een beetje olie. Voeg een eetlepel beslag toe. Draai om wanneer de bovenkant begint op te drogen. Bak nog even verder en haal uit de pan. Bak zo al het beslag op. Leg ze niet op elkaar!

 11. Snij de haring in stukjes, iets kleiner dan de blini’s.

 12. Leg een stukje haring op de blini en lepel er aardappelsalade bij. Werk af met een beetje zure room en dille.

 13. Voor de kinderpannenkoeken: maak pannenkoekenbeslag. Meng de helft van het beslag met het cacaopoeder. Wrijf een antikleefpan in met keukenpapier met een beetje neutrale olie. 

 14. Spuit bruin beslag in de pan volgens het figuurtje dat je zelf wil bv. de contouren van een smiley of hartje. Bak tot het wat droger is.

 15. Vul de vorm op met het gewone beslag. Bak verder en draai om zoals een gewone pannenkoeken. 

0
Nog geen stemmen