Karnemelkstampers met Pecorino en hoeve-ei

Ingrediënten

Keiremelkstampers, karnemelkstampers...het is een klassieker en één van de bekende recepten van onze grootmoeders. Zelf eens maken?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoom de aardappelen gaar. Doe de karnemelk in een pannetje en voeg wat nootmuskaat, peper en zout toe. Zet de karnemelk op een laag vuur.

  2. Doe een klontje boter bij de patatjes voor een smeuïg effect. Giet vervolgens de karnemelk bij de aardappelen en stamp alles.

  3. Smelt de boter in een steelpan en laat er een fijngesneden sjalotje in bruinen tot hazelnootboter.

  4. Neem een antikleefpan en bak twee eitjes. Kruid ze met peper en zout. Je kan het ook pocheren.

  5. Schep de puree in een diep bord, leg het eitje er op en besprenkel met de hazelnootboter. Werk het bord af met de garnalen en een paar schilfers Pecorino.

0
Nog geen stemmen

K-EI-Lekker!

Er zit zoveel meer in ei. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: een ei is lekker en voedzaam. Op een boterham, met asperges, in een saus...er is zoveel mogelijk met eieren.

 

Meer weten?

Themaweek: keilekker, die eitjes!

Omdat we fan zijn van eitjes, wordt van 23 maart tot 29 maart het ei in de kijker geplaatst. Weetjes, recepten en tips, je ontdekt het een week lang bij VTM Koken.

Meer weten?