Gerookte schelvis met citroentijm
Ingrediënten
-
2 takjes dille
-
400 gr gerookte schelvis
-
½ l magere melk
-
2 takjes citroentijm
-
8 th lepels boter
-
zout
-
peper
Bereiding
Hak de dille fijn.
Snijd de schelvisfilets in moten van ongeveer 1,5 centimeter breed.
Pocheer de vis 5 minuten in de melk met de citroentijm. Haal de vis eruit en bewaar warm.
Breng de melk aan de kook en voeg al roerend de boter in kleine stukjes toe. Bestrooi met zout en peper en houd de saus au bain-marie warm.
Verwijder het binnenste en de pitjes van de paprika’s, schil en snijd in reepjes.
Kook de paprika’s 4 minuten in een kookpan. Laat uitlekken.
Serveer de schelvis met de tijmsaus, paprika’s en dille.
5 ProPoints® per persoon
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be