In papillot: orecchiette met pesto, look en pancetta
Ingrediënten
-
8 sneetjes pancetta
-
400 g pasta (orecchiette)
-
400 g kerstomaatjes
-
extra geraspte parmezaan
voor de pesto
-
1 citroen
-
3 el pijnboompitten
-
1 bundel basilicum
-
6 el olijfolie
-
4 el geraspte parmezaan
-
peper
-
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Kook de pasta gaar met wat olijfolie en zout.
Doe alle ingrediënten voor pesto in blender en mix. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Proef en kruid af met peper, zout en citroensap.
Bak de pancetta krokant.
Snij de look fijn. Halveer de kerstomaatjes. Lepel pasta, look, een takje tijm en kerstomaatjes op het aluminiumfolie. Kruid met peper en zout.
Rol op tot een papillot. Plaat 10 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden Celsius.
Knip een kant open en laat alles in een diep bord glijden. Werk af met pesto, panchetta en geraspte kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be