Karnemelkstampers met Pecorino en hoeve-ei
Ingrediënten
-
800 g aardappelen
-
1 sjalot
-
200 g boter
-
500 ml karnemelk
-
1 blok oude Pecorino
-
peper
Bereiding
Stoom de aardappelen gaar. Doe de karnemelk in een pannetje en voeg wat nootmuskaat, peper en zout toe. Zet de karnemelk op een laag vuur.
Doe een klontje boter bij de patatjes voor een smeuïg effect. Giet vervolgens de karnemelk bij de aardappelen en stamp alles.
Smelt de boter in een steelpan en laat er een fijngesneden sjalotje in bruinen tot hazelnootboter.
Neem een antikleefpan en bak twee eitjes. Kruid ze met peper en zout. Je kan het ook pocheren.
Schep de puree in een diep bord, leg het eitje er op en besprenkel met de hazelnootboter. Werk het bord af met de garnalen en een paar schilfers Pecorino.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be