Kruidige kippenwraps met geroosterde ui en rode paprikaspread

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Spaans
Cholesterolarm
Becel

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220°C.

  2. Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met de zonnebloemolie. Leg de uien (met de schil eraan), de rode paprika en chilipeper in de schaal en rooster ze in de oven gedurende 60 minuten. Verwijder de schil van de uien zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Verwijder de zaadjes en de schil van de geroosterde rode paprika. 

  3. Smeer de kipfilet lichtjes in met olie, leg hem tussen twee vellen vershoudfolie en klop het vlees plat met de deegroller. 

  4. Wrijf het kippenvlees helemaal in met het kerriepoeder. Verwarm een grillpan of grill zodra de groenten volledig zijn afgekoeld. Grill de kip zo’n 8 minuten tot ze helemaal bruin en gaar is. Pluis de kip in dunne reepjes. 

  5. Mix, terwijl de kip aan het grillen is, de Becel pro.activ, het citroensap, de geroosterde ui, geroosterde rode paprika en chilipeper naar smaak met de handmixer tot een gladde textuur. (Meer chili maakt de spread uiteraard pikanter.) Kruid nog wat bij. 

  6. Mix de spread met de warme gepluisde kip. Rasp de wortelen.

  7. Bedek de wraps met de slamix en gepluisde kip. Rol de wraps op rond de vulling. Leg ze op 2 borden en snijd elke wrap doormidden. 

0

Nog geen stemmen

Verlaag vanaf vandaag je cholesterol!

Ontvang je gratis Becel pro.activ Starterskit met een handige gids en stappenplan om je cholesterol te verlagen, kortingsbonnen en nog veel meer.

 

Start nu en bestel je kit hier!