Ovengebakken zalm met tapenade van dille
Ingrediënten
-
3 takjes dille
-
3 takjes peterselie
-
3 takjes bieslook
-
1 tl mosterd
-
4 tl vetstof bv Becel pro.activ Delice
-
2 moten zalm
-
1 citroen
-
zwarte peper
-
olijfolie
Bereiding
Warm de oven voor op 200°C. Smeer de schaal in met olijfolie.
Hak de dille, peterselie en bieslook fijn. Doe de ingrediënten in een kom, samen met de mosterd en Becel pro.activ en meng alles met een vork. Breng op smaak met zwarte peper.
Leg de zalm op zijn vel in de ovenschaal. Knijp de citroen erover uit. Dek de schaal af en laat de vis zo’n 10 minuten garen in de voorverwarmde oven (dikkere zalmmoten kunnen enkele minuten meer vergen).
Neem de schaal uit de oven. Smeer het dilleglaceersel over de zalm. Afdekken en 2 minuten laten staan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be