Langoeste met vanille en gepofte kastanjes
Ingrediënten
-
300 gr gepelde hele kastanjes
-
4 rauwe langoeststaarten
-
1 vanillestokje
-
5 el Cognac
-
2 el olijfolie
-
1 sjalot
-
1 el geraspte gember
-
roze peper
-
60 gr boter
-
fleur de sel en peper
Bereiding
Doe de langoeststaarten, de kastanjes en het gespleten vanillestokje in een kom. Giet de cognac erbij en laat 1 nacht in de koelkast trekken.
Verwarm uw oven voor op 210°C (th. 7). Snijd de langoeststaarten in tweeën in de lengte met een schaar en een mes.
Leg de kastanjes en het vanillestokje op een bakplaat. Bestrooi met zout, bedek met de marinade en olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de fijngesneden sjalot, koriander en gember toe en leg er de halve langoeststaarten op met de vleeskant naar boven. Bestrooi deze met fleur de sel, roze peper en klontjes boter en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Serveer met kastanjes en basmatirijst geparfumeerd met koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be