Linguine al Vongolé

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de vongole af in een vergiet onder koud stromend water. Vul een pot met flink gezouten water (vergelijkbaar met zeewater) en laat de schelpen daarin minstens 3 uur liggen, ondertussen ontdoen ze zichzelf van onzuiverheden en zand. Giet ze daarna weer over in het vergiet en spoel opnieuw grondig onder een lopende kraan.

  2. Zet tegelijk ook een mosselpot of kookpot met dikke bodem op het vuur en verwarm daarin een royale laag olijfolie. Fruit de knoflook en het gehakte pepertje en voeg dan de vongole toe, samen met 2/3 van de peterselie of de koriander, de wijn en een paar snufjes peper. Zout is niet echt nodig, de vongole zijn al zout genoeg. Zet het deksel op de pan en draai het vuur hoog. Schud tijdens het koken de pot enkele keren. De schelpen zijn gaar en open na 5 à 7 minuten.

  3. Kook tegelijk de pasta al dente in gezouten water met een paar lepels olijfolie. Giet de pasta af en doe opnieuw in de kookpot. Zet op een matig vuur, giet er wat kookvocht van de vongole bij en roer het er snel doorheen tot de pasta het meeste vocht heeft opgenomen.

  4. Haal de pasta van het vuur en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Schik de schelpjes over de pasta. Giet er wat van het resterende kookvocht overheen. Garneer met de rest van de koriander.

5
Average: 5 (1 vote)

100% Johan

Auteur
Johan Engelen
Uitgeverij
Borgerhoff-Lamberigts
Fotografie
Luk Thys & Bram Debaenst
ISBN
9789089312075