Op vel gebakken kabeljauw met taboulé

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kruid de kabeljauw en bak mooi goudbruin in olijfolie op de velkant eerst. Plaats in een oven van 180° ongeveer 6 tot 8 min afhankelijk van de dikte van de kabeljauw.

  2. Giet kokende bouillon over de taboulé en laat trekken zodat het vocht wordt opgenomen. Roer heel zachtjes en voeg een beetje olijfolie toe. Snij de basilicum fijn en meng onder de taboulé. Kruid af met peper en zout.

  3. Snij de rode ui fijn. Verwijder de kroontjes uit de tomaten en maak inkepingen doe ze enkele seconden in kokend water. Leg ze in een ijsbad een verwijder de schil. Snij in fijne blokjes voeg ze bij de rode ui. Kruid af met peper en zout en voeg 1 el olijfolie en 2 el balsamico toe.

  4. Garneer alles mooi op de borden.

0
Nog geen stemmen

De keuken van de Lady Chef

Auteur:
Yanaika Skryszkowiak
i.s.m. Barbara Luijken
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020999549