Parmezaankip met muntgroentjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de ovengrill goed warm worden

  2. Leg de kip tussen twee vellen plastiekfolie en klop ze wat plat met een deegrol. Kruid de kip met wat peper

  3. Klop het eiwit wat los met 2 el water. Doe de parmezaan in een tweede kommetje

  4. Dompel de kipfilets eerst helemaal onder in het eiwit en doe dan in de parmezaan. Leg op een met aluminiumfolie of siliconematje beklede ovenplaat en zet 20 minuutjes in de oven. Draai de kip af en toe zodat ze rondom rond mooi goudbruin kan worden

  5. Kook ondertussen de krieltjes in gezouten water en doe er na 10 minuten de erwtjes en boontjes bij. Giet af als de aardappelen gaar zijn. Snij de patatjes in blokjes. Ontdoe de boontjes van hun vel

  6. Doe de munt, olie, citroenrasp en citroensap in een hoge pot en mix. Kruid met peper en zout. Roer onder de aardappelen, erwtjes en boontjes

  7. Haal de kip uit de oven en serveer met de aardappelen en de salade

0
Nog geen stemmen