Parmezaankip met muntgroentjes
Ingrediënten
-
4 enkele kipfilets
-
1 eiwit
-
100 gr geraspte parmezaan
-
30 blaadjes munt
-
80 ml olijfolie
-
650 gr krielaardappelen
-
300 gr erwtjes
-
150 gr tuinbonen
-
100 gr gemengde sla
-
peper en zout
Bereiding
Laat de ovengrill goed warm worden
Leg de kip tussen twee vellen plastiekfolie en klop ze wat plat met een deegrol. Kruid de kip met wat peper
Klop het eiwit wat los met 2 el water. Doe de parmezaan in een tweede kommetje
Dompel de kipfilets eerst helemaal onder in het eiwit en doe dan in de parmezaan. Leg op een met aluminiumfolie of siliconematje beklede ovenplaat en zet 20 minuutjes in de oven. Draai de kip af en toe zodat ze rondom rond mooi goudbruin kan worden
Kook ondertussen de krieltjes in gezouten water en doe er na 10 minuten de erwtjes en boontjes bij. Giet af als de aardappelen gaar zijn. Snij de patatjes in blokjes. Ontdoe de boontjes van hun vel
Doe de munt, olie, citroenrasp en citroensap in een hoge pot en mix. Kruid met peper en zout. Roer onder de aardappelen, erwtjes en boontjes
Haal de kip uit de oven en serveer met de aardappelen en de salade
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be