Gepaneerde visreepjes met couscous en een pittige tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 kop couscous
  • peper
  • zout
  • 2 koppen visbouillon
  • 400 gr koolvis
  • 80 gr paneermeel
  • 3 eieren (eiwit)
  • 80 gr bloem
  • 400 gr trostomaatjes
  • 400 ml tomatencoulis
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 ajuin
  • 1 takje rozemarijn
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. 

  2. Doe twee eetlepels olie in een pan. Haal het kroontje uit de kerstomaatjes en snij in vier. Doe die in de pan met olie. Pel en snij een ajuin, voeg toe aan de tomaten. Pers een teentje look. Voeg toe aan de tomaatjes en bestrooi met een snuifje cayennepeper. Plaats de pan met de tomaatjes in de voorverwarmde oven.  

  3. Breng de bouillon aan de kook. Voeg wat zeste van limoen of citroen, een takje rozemarijn en een eetlepel olie toe. Voeg de couscous toe en plaats een deksel op de pot. Zet het vuur uit. 

  4. Breng de bouillon aan de kook. Voeg wat zeste van limoen of citroen en een eetlepel olie toe. Voeg de couscous toe en plaats een deksel op de pot. Zet het vuur uit. 

  5. Haal de tomaatjes na 20 minuten uit de oven. Voeg er 400 ml tomatencoulis aan toe. Laat even pruttelen. Kruid met wat peper, zout en cayennepeper. 

  6. Verwarm de friteuse op 170 graden.  Leg het mandje in de friteuse. Frituur de gepaneerde koolvis mooi goudbruin. Leg ze in een bordje met een stukje limoen, wat couscous en de verse tomatensaus.

0
Nog geen stemmen