Rijstvermicelli met zeevruchten en pindasaus

Ingrediënten

Garnering

pindasaus

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak eerst de pindasaus. Doe het korianderzaad en de komijn in een vijzel en wrijf tot poeder. Voeg chili, sjalot, knoflook, galanga en citroengras toe en stamp tot een gladde pasta. Doe de olie in een kookpot en fruit de pasta een paar minuten. Voeg het tamarindewater en de pindanoten toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker en kokosmelk toe en laat de saus indikken. Breng op smaak met zout en houd apart.

  2. Dompel de noedels onder in kokend water tot ze gaar zijn en verdeel over verschillende serveerkommen. Doe hetzelfde met de scampi, de inktvis en de waterspinazie.

  3. Verdeel de scampi, inktvis, waterspinazie en de gefrituurde tofoe over de verschillende serveerkommen en meng onder de noedels.

  4. Overgiet de serveerkommen met de pindasaus en garneer met sojascheuten.

0

Nog geen stemmen

Singapore & Penang Streetfood

Recepten
Tom Vandenberghe
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Luk Thys
ISBN
978‐94-014-0366-5