Omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen
Ingrediënten
-
200 g blauwe bessen
-
1 appelsien
-
1 el honing
-
2 el kokosolie
-
½ kl kaneelpoeder
-
2 takjes tijm
voor de crumble
-
70 g amandelpoeder
-
70 g bloem
-
40 g rietsuiker
-
70 g koude boter
-
een snuifje zout
voor de coulis
-
1 papaya
-
2 appelsienen
-
4 el kokosroom
-
2 cm gember
Bereiding
Begin met de crumble. Meng amandelpoeder, bloem, rietsuiker en de zaadjes van de vanillestok met stukjes koude boter. Meng onder elkaar tot een kruimelige massa.
Doe in een ovenschaal en laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 190 graden.
Schil de appelen. Haal met een appelboor het klokhuis uit. Snij in partjes en vervolgens in kleine stukjes.
Was een sinaasappel en rasp de zeste onder de appelen.
Smelt de kokosolie met een eetlepel honing. Voeg kaneel toe.
Meng deze siroop onder de appelen.
Haal de crumble uit de oven als het goudbruin is.
Meng blauwe bessen onder de appelen. Voeg er nog de blaadjes tijm aan toe.
Lepel het fruitmengsel op de crumble. Druk goed aan.
Steek nog 20 minuutjes in de oven op 190 graden.
Maak ondertussen de coulis. Schil een papaya. Haal de pitjes eruit en snij in stukjes.
Schil 1 sinaasappel en snij in stukjes. Meng de kokosroom met de papaya, sinaasappel en sap van de andere sinaasappel en doe in een maatbeker. Schil de gember en voeg toe. Mix het geheel glad.
Haal de crumble uit de oven. Snij een stuk en lepel op een bord. Serveer met de coulis.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be