Zelfgemaakte tomatenpassata

Ingrediënten

Inmaken van tomaten, het is helemaal niet moeilijk. Zo kun je zelf passata maken. Dit recept is eenvoudig. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Was de tomaten en ontkroon ze.

  2. Breng een grote pot met water aan de kook.

  3. Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.

  4. Giet het overgrote deel van het kookwater weg tot er nog een bodem overblijft.

  5. Snij de tomaten in grote stukken, doe ze in de kookpot en besprenkel met een scheutje balsamicoazijn en olijfolie. 

  6. Kook ze 20 minuten in het vocht.

  7. Zeef de tomaten in een roerzeef en vang de saus op in een kom. 

  8. Doe deze saus warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.

0
Nog geen stemmen

Tomaten bij de vleet: inmaken die handel!

Van halfweg augustus tot in september is het tomatentijd. Aan spotgoedkope prijzen worden ze verkocht. Of misschien heb je er wel in jouw serre staan? 

 

Geen idee hoe je ze allemaal moet verwerken?

Inspiratie en tips vind je hier.