De Goede Zaak
Zelfgemaakte tomatenpassata
Ingrediënten
-
2 kg tomaten
-
2 el balsamicoazijn
-
2 el olijfolie
-
2 inmaakpotten 0,5l
Bereiding
Was de tomaten en ontkroon ze.
Breng een grote pot met water aan de kook.
Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.
Giet het overgrote deel van het kookwater weg tot er nog een bodem overblijft.
Snij de tomaten in grote stukken, doe ze in de kookpot en besprenkel met een scheutje balsamicoazijn en olijfolie.
Kook ze 20 minuten in het vocht.
Zeef de tomaten in een roerzeef en vang de saus op in een kom.
Doe deze saus warm in de gesteriliseerde bokalen en draai de potten om tot alles afgekoeld is.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be