Zo maak je de VTM Koken kerststronk!

Ingrediënten

Geen Kerst zonder een kerststronk. Ga of ging je toevallig naar het VTM kerstevent in Gent en proefde je de VTM Koken kerststronk? Met dit recept kun je ze eenvoudig maken. Makkelijk én lekker.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de biscuit. Verwarm de oven voor op 210°C. Klop de suiker en de eieren schuimig in een keukenrobot. Zorg dat het een stevige witgele massa is.

  2. Zeef de bloem en spatel die onder de massa.

  3. Stort het beslag uit in een bakvorm met bakpapier. Strijk glad. Bak 8 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Haal uit de oven. Leg er een vochtige handdoek op. Draai om en ontvorm. Zorg dat de handdoek dus onderaan ligt.

  5. Rol met de handdoek op en laat zo afkoelen.

  6. Snij ondertussen de ananas fijn. Breek de bevroren framboos in stukjes. Klop de slagroom stijf.

  7. Rol de afgekoelde biscuit terug open. Smeer in met slagroom, hou een strook van 10cm op het einde vrij. Verdeel de ananas en framboos over de slagroom.

  8. Rol terug op. Zet in de koelkast en laat 30 minuten opstijven.

  9. Wrijf de buitenkant in met slagroom. Maak met een vork of kam wat schorsstructuur.

  10. Werk af met chocoladeschilfers, aardbei en slagroom.

  11. Variatie 1: vervang de ananas door frambozencoulis en borstel hiermee de biscuit in. Werk af met een laag wittechocolademousse en rol op. Versier de buitenkant met chocomousse, frambozen en chocoladeschilfers.

  12. Variatie 2: borstel eerst de biscuit in met rum. Meng zeste van limoen en fijngesneden munt onder de slagroom en wrijf dit over de biscuit. Werk de rol af met de limoenroom, geroosterde kokos, schilfers en munt.

  13. Variatie 3: voeg 1 el cacaopoeder toe aan het deeg. Zo krijg je chocoladebiscuit. Wrijf de biscuit in met chocolademousse en verdeel er gebroken maltesers over. Versier met chocoladecake, geroosterde hazelnoten, schilfers en maltesers.

0
Nog geen stemmen