Boekweitblini’s met gerookte paling, kaviaar van aubergine

Ingrediënten

Blini's zijn een soort van kleinere, maar dikke pannenkoekjes. Ze bevatten meestal gist en zijn typisch voor de Russische keuken. Dit gerecht is gezond, lekker en eenvoudig om te maken. De blini's zijn overigens glutenvrij. 

4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Begin met de aubergines. Verwijder het stengeltje en snij doormidden. Besprenkel met olijfolie, look, tijm en laurier. Bedek met folie en plaats in de oven gedurende 1,5 tot 2 uur. Haal ze uit de oven wanneer ze gaar en zacht zijn.

  3. Maak vervolgens de blinideeg. Meng de gewone bloem met de boekweitbloem (de smaak is nogal sterk). 

  4. Scheid de eieren. Doe 20 gram gist bij de eidooiers. Voeg een flinke scheut van de melk toe en meng goed door elkaar tot de gist opgelost is. Voeg wat meer melk toe. Zorg dat je geen klonters hebt. Voeg alle melk toe en laat een halfuur rusten. 

  5. Hak de dille fijn. Klop de zure room op in een kom. Meng de room onder de dille. 

  6. Haal de aubergines uit de oven. Lepel het vruchtvlees uit de aubergines en mix fijn in een cutter samen met de olie uit de braadslee. Voeg enkel de look toe als het zacht is. Kruid met wat peper en wat ciderazijn.

  7. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel dit in twee keer onder het gerezen deeg. 

  8. Doe wat plantaardige olie in een pan. Zorg dat de pan zeer heet is. Lepel het deeg in de pan. Draai de blini om wanneer het gemakkelijk loskomt van de pan. Bak nog even verder aan de andere kant. Haal ze uit de pan.

  9. Serveer de blini’s warm met wat van de zure room, de auberginekaviaar, een stukje gerookte paling en postelein. Werk af met maximum drie bolletjes peper.

0
Nog geen stemmen