Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote
Ingrediënten
-
8 kwartels
-
1 bot raapjes
-
1 ajuin
-
1 bot peterselie
-
1 kg appels
-
olijfolie
-
1 krop frisée sla
-
1 scheutje azijn
-
peper
-
zout
-
1 flinke scheut kippenbouillon
Bereiding
Voorzie twee kwartels per persoon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de raapjes en snij het topje af. Halveer en snij vervolgens in vier. Kruid met peper. Schil en snij de ajuin. Voeg toe en meng met de olijfolie. Voeg een beetje water toe. Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Snij het eerste fijnste deel van de pootjes van de kwartels. Brand de resterende pluimpjes af van de kwartel. Kleur ze mooi aan langs elke kant. Begin met de borstkant en draai ze zo steeds mooi om. Laat ze 5 minuutjes verder bakken onder een deksel.
Schil ondertussen de appeltjes voor de compote. Snij in stukjes. Stoof ze gaar met vier eetlepels water.
Giet het vocht weg van de kwartels. Plaats terug op het vuur en blus met magere kippenbouillon.
Schud de raapjes op en plaats terug in de oven.
Was en droog de sla. Meng met olijfolie, peper en azijn. Doe dit wel maar net voor het serveren.
Klop de gare appeltjes kort tot compote met een garde.
Haal de raapjes uit de oven. Leg twee kwartels op een bord. Lepel er wat saus bij. Leg er de raapjes en de compote naast. Werk af met de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be