Gehaktballetjes met peertjes en aardappelen

Ingrediënten

voor de gehaktballetjes

  • 800 g gehakt (varken/kalfs)
  • 1 ui
  • 1 ei
  • een paar el paneermeel
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt muskaatnoot
  • ¼ bundel peterselie
  • 1 klontje boter

voor de aardappelen

Voor de peer

Eline De Munck is grote fan van frikadellen of gehakballetjes met peertjes. Sofie serveert er nieuwe patatjes bij. Heerlijk én eenvoudig! Zelf deze lekkere klassieker eens proberen? 

Tip: hou het vocht van de peertjes opzij. Het is een lekkere siroop en de perfecte basis voor limonade.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Borstel de patatjes schoon. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten. 

  2. Snij de ajuin fijn. Hak de peterselie fijn.

  3. Meng het gehakt met de ajuin, peterselie en meng onder het gehakt.

  4. Doe vier eetlepels honing, de kaneelstokjes en twee schijfjes citroen bij het water.

  5. Schil de peren. Haal het klokhuis uit. Snij in twee en leg in de siroop. Breng aan de kook.

  6. Doe de andere ingrediënten bij het gehakt. Kneed goed en rol tot balletjes.

  7. Laat een klontje boter smelten in de pan. Bak de balletjes in de bruisende boter. Kleur aan langs elke kant.

  8. Giet de peertjes af. Tip: het vocht kun je houden als basis voor een frisse limonade.

  9. Doe de aardappelen in een kom. Bestrijk met wat boter en bestrooi met gehakte peterselie.

  10. Serveer de balletjes met de peertjes en patatjes. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen