Gehaktballetjes met peertjes en aardappelen
Ingrediënten
voor de gehaktballetjes
-
800 g gehakt (varken/kalfs)
-
1 ui
-
1 ei
-
een paar el paneermeel
-
peper
-
zout
-
1 mespunt muskaatnoot
-
¼ bundel peterselie
-
1 klontje boter
voor de aardappelen
-
500 g aardappelen
-
1 klontje boter
-
zout
-
¼ bundel peterselie
Voor de peer
Bereiding
Borstel de patatjes schoon. Stoom ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Snij de ajuin fijn. Hak de peterselie fijn.
Meng het gehakt met de ajuin, peterselie en meng onder het gehakt.
Doe vier eetlepels honing, de kaneelstokjes en twee schijfjes citroen bij het water.
Schil de peren. Haal het klokhuis uit. Snij in twee en leg in de siroop. Breng aan de kook.
Doe de andere ingrediënten bij het gehakt. Kneed goed en rol tot balletjes.
Laat een klontje boter smelten in de pan. Bak de balletjes in de bruisende boter. Kleur aan langs elke kant.
Giet de peertjes af. Tip: het vocht kun je houden als basis voor een frisse limonade.
Doe de aardappelen in een kom. Bestrijk met wat boter en bestrooi met gehakte peterselie.
Serveer de balletjes met de peertjes en patatjes. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be