Kip ‘Colombian style’ met mozzarella, pittige tomatensaus en frisse salade

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten

voor de marinade

voor de tomantensaus

voor de salade

Eén van de memorabele gerechten dat Els Pynoo tijdens het reizen at, was kip "Colombian Style". De kip wordt geserveerd met gesmolten mozzarella, een frisse salade met avocado en een lekkere tomatensaus. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kippenborsten in twee en leg ze in een kom. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een vijzel en stamp ze fijn. Verdeel hierna de marinade over de kippenborsten, laat 30 minuten marineren.

  2. Snij de tomaten en ui in stukjes. Doe de olijfolie in een pan en stoof de ajuin aan. Voeg de oregano en tomaat toe. Giet een scheut (ongeveer een half glas) rode wijn erbij en voeg ook de kippenbouillon toe. Werk af met zout en peper.

  3. Kook de eieren hard.

  4. Trek de ijsbergsla uit elkaar, was de blaadjes en zwier ze droog. Leg de sla vervolgens in een schaal. Hierin maak je de salade.

  5. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Snij in twee en voeg toe aan de salade.

  6. Snij de avocado in twee en haal de pit eruit. Snij het vruchtvlees in partjes en voeg toe aan de salade. Snij de eitjes in partjes en de mozzarella in schijfjes. Voeg dit alles bij de sla, samen met het scheutje azijn en wat bieslook.

  7. Voeg een theelepel sambal oelek toe aan de mayonaise.

  8. Doe een scheutje olie in een pan en bak de kippenborsten op een zacht vuur aan beide kanten. Snij de mozzarella in schijfjes en leg ze op de kip. Zet de kip nog een vijftien minuten in de oven om ze verder te laten garen.

  9. Schep wat tomatensaus op en bord en leg daar de kippenborst op. Werk af met de salade.

0
Nog geen stemmen