Kalkoenspiesjes, korianderlimonade en panna cotta met advocaat

Ingrediënten

Voor de mojito spiesjes

Voor de korianderlimonade

Voor de advocaat

  • 340 g rietsuiker
  • 12 eidooiers
  • 410 g gecondenseerde melk
  • 150 ml pure alcohol
  • 1 lege fles (1l)

voor de panna cotta

  • 800 g room (volle)
  • een paar takjes verveine of ijzerkruid
  • 12 g gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 4 lukken (Jules Destrooper)
  • een paar lepels advocaat
  • extra takjes verveine of ijzerkruid

Goed weekend met Bart De Pauw:. Sofie geeft je vier gerechtjes voor een knallend weekend: mojito kalkoenspiesjes, korianderlimonade, zelfgemaakte advocaat en een panna cotta met advocaat en ijzerkruid.

Tip: Sofie rekent voor de cocktail 1 chilipeper per persoon. Vind je dit te pikant? Dan kan je altijd variëren.

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de mojito kalkoenspiesjes: Begin met de marinade. Rasp de limoen in een kom. Voeg het limoensap toe. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Snij de blaadjes fijn.

  2. Meng de rietsuiker en rum met de limoen en blaadjes munt. Kruid af met peper en zout.

  3. Snij het vlees in reepjes. Leg in de marinade. Marineer een paar uren.

  4. Leg ze daarna op wat keukenpapier. Week de satéstokjes in water. Steek het vlees op de stokjes. Dep in olijfolie. Kruid met wat chilivlokken. 

  5. Verhit een grillpan. Bak de spiesjes in de hete grillpan. Grill ze langs elke kant. Leg in een ovenschaal. Bak 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Of doe dit alles op de barbecue natuurlijk!

  6. Voor de korianderlimonade: Kneus chilipeper met koriander en partjes limoen. Meng met esdoornsiroop en limoensap. 

  7. Giet in een glas. Vul op met bruiswater. Werk af met eventueel een partje limoen of een takje koriander.

  8. Voor de zelfgemaakte advocaat: Doe rietsuiker in een pot. Klop met de dooiers los. 

  9. Snij de vanillestokken in twee. Schraap er de zaadjes uit en doe bij de dooiers. Roer onder elkaar. Tip: steek de stokken in je suikerpot.

  10. Meng de geconcentreerde melk onder de dooiers. Klop goed los.

  11. Zet de pot op het vuur. Blijf roeren terwijl het opwarmt en begint te dikken. Zorg je de alle vloeistof van de pan mee hebt. Voeg de alcohol toe. Meng onder elkaar. Let op dat het niet aanbakt! Het mag niet koken. ‘85°C)

  12. Giet in de potjes. Potje dicht en zo kan je het bewaren. (tot 6 maanden)

  13. Voor de panna cotta met verveine: kook de room op met het ijzerkruid of verveine. Zet uit en laat 30 minuten sudderen. Zeef door.

  14. Week de gelatine in een schaaltje met koud water. Pers uit en roer onder de warme room tot de gelatine opgelost is. Giet in vier schaaltjes en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast.

  15. Schil de sinaasappel. Snij à vif (= partjes zonder schil).

  16. Werk af met de lukken of wafeltjes, wat blaadjes verveine, partjes appelsien en de homemade advocaat.

0
Nog geen stemmen