Kokosbeignets met mangocoulis en zure room

Ingrediënten

  • bloemsuiker

Voor de zure room

voor de mangocoulis

voor de kokosbeignets

Jan Verheyen en zijn dochter zijn wel zoetebekjes. In de vierde aflevering koken ze samen met Sofie een heerlijk en makkelijk dessertje: kokosbeignets met mangocoulis en zure room.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voor de beignets: meng de droge ingrediënten (speltbloem, bakpoeder, zout, kokosschilfers en kokosrasp).

  2. Voeg ook wat kardemompoeder toe. Snij een vanillestokje open en voeg het merg toe. De stok kan je in je suikerpot steken voor homemade vanillesuiker.

  3. Meng verder met honing, ricotta, kokosmelk en ei. Roer goed onder elkaar tot een mooi en homogeen beslag. Zet opzij en laat rusten in de koelkast.

  4. Verhit de friteuse op 170°C. Schep met een ijslepel beslag en doe in de hete friteuse. Bak beetje per beetje en zeker niet te veel in één keer. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met bloemsuiker.

  5. Voor de mangocoulis: Schil de mango. Snij het vruchtvlees in stukjes. Doe in een blender met citroensap. Mix fijn.

  6. Voor de zure room: klop los met een beetje kokosmelk. Doe in een spuitzakje.

  7. Afwerking: giet wat coulis in een diep bord. Spuit dotjes zure room rondom het bord. Vorm met een tandenstoker tot hartjes. Plaats er de kokosbeignets op. Werk af met bloemsuiker. 

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van