Petit four met chocolade of frambozen

Ingrediënten

voor de cocktail

voor petit four 1

voor petit four 2

 • 10 madeleintjes
 • 100 g frambozen
 • 200 g roomkaas
 • 200 g roze marsepein
 • zeste van citroen
 • 1 vanillestok
 • 1 el bloemsuiker
 • 300 g witte chocolade

Goed weekend met Koen Crucke. Kleine zoete hapjes, dat zijn petit fours. Eén, maximum twee happen en het is op. Sofie verwent Koen Crucke met twee verschillende lekkernijtjes.

Tip voor de coulis: mix frambozen met een beetje suiker. Zeef. Marsepein kan je roze maken door marsepein met rode kleurstof te mengen.

Tip: voor de cocktail rekenen we alles per persoon.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans

Bereiding

 1. Voor de eerste petit four: rol de marsepein uit tot een vel van 1cm dik. Gebruik bloemsuiker als het te veel kleeft. Snij in vierkantjes van 2cm op 2cm. 

 2. Strijk elk blokje in met karamel. Duw er telkens twee hazelnootjes en twee rozijntjes op. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat even afkoelen. 

 3. Zet de petit fours op een roostertje. Zet de rooster in een diep bord of schotel. Giet de chocolade over elk blokje marsepein.

 4. Tril lichtjes met het roostertje. Tip: de chocolade in de schotel kun je hergebruiken.

 5. Versier elke petit four met een viooltje. Laat opstijven in de koelkast.

 6. Voor de tweede petit four: meng de roomkaas met de zeste van citroen en het merg van een vanillestokje. Het stokje kan je in je suikerpot bewaren.

 7. Voeg ook een eetlepel bloemsuiker toe. Meng onder elkaar en doe in een spuitzak.

 8. Snij de zijkanten van de madeleintjes zodat je een mooie rechthoek hebt. Snij in twee en snij elk stuk doormidden. Tip: gebruik een broodmes

 9. Wrijf elke helft in met coulis. Zet op een roostertje en plaats op een diepe schotel.

 10. Spuit de roomkaas op de stukjes met coulis. Bedek met elk stukje met een tweede helft.

 11. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Plooi bakpapier tot een spuitzakje of gebruik een plastieken versie. Vul op met witte chocolade. Maak een kleine opening. 

 12. Versier elke petit four met de chocolade.  

 13. Rol de roze marsepein uit tot een zeer dun vel. Snij in fijne plakjes en dan in balkjes. Leg op elke petit four een roze balkje. Spuit er een dotje roomkaas op. Leg daarop een framboosje.

 14. Afwerking: snij de opgesteven petit fours los van het roostertje. Leg ze allemaal op een mooie plateau en serveer met de virgin mojito.

 15. Voor de cocktail: snij een limoen in stukjes. Reken een halve limoen per persoon. Doe een halve limoen en wat blaadjes munt in een glas. Doe ook een eetlepel rietsuiker in elk glas.

 16. Crush alles met een stamper tot het sap vrijkomt. Doe er ijsblokjes bij. Giet er pompelmoessap bij. Vul op met spuitwater. Werk af met takje munt en een rietje.  

0
Nog geen stemmen