Pot pourire

Ingrediënten

voor de vulling

voor de chocoladecrumble

  • 125 gr koude melkerijboter
  • 125 gr suiker
  • 80 gr bloem
  • 80 gr amandelpoeder
  • 100 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • zout

Afwerking

  • 1 blokje marsepein
  • 4 bloempotje
  • verse kruiden en/of eetbare bloemetjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwam de oven voor op 180°. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een cutter en giet de massa in een ovenplaat. Laat 15 min. bakken in een oven van 180°.

  2. Vermeng intussen de room en zure room met de zeste van limoen en 2 eetlepels suiker. Klop alles op tot een luchtige massa.

  3. Snij de vanillestok door midden en doe in een kommetje. Voeg er wat suiker en het sap van 1 limoen bij. Klop los. Snij 2 bananen fijn en vermeng alles met de vulling van room. Roer om.

  4. Vul het gaatje in de bodem van het bloempotje op met marsepein en doe er vervolgens de vulling bij. Leg er een goede laag chocoladecrumble over.

  5. Werk af met verse kruiden en/of eetbare bloemetjes naar wens.

5
Average: 5 (2 votes)

Bouvet Ladubay, Saphir Brut 2010 (Saumur)

Spar retail €8,29

Dit rijke gerecht verdient bubbels met body, wit steenfruit (peer, perzik) en romige vanilletoets.